Nieuwe Europese privacywetgeving - privacy verklaring OTRGaming

Discussion in 'Algemene informatie' started by OTR_Admin, Apr 20, 2018.

 1. OTR_Admin

  OTR_Admin Beheerder Staff Member

  Messages:
  12
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  3
  Beste spelers,

  Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de gehele Europesche Unie. En dan kun je nu wel denken, wat heb ik daar mee te maken, wat moet ik hiermee? Nou dat gaan we uitleggen in deze post!

  Off.The.Record.Gaming verzamelt gegevens van iedereen die gebruik maakt van de website en de server. Dat is dus op het forum, in de minecraft server, en op TeamSpeak.
  Volgens deze wetgeving moet het voor jullie als gebruikers van onze diensten duidelijk zijn wat we met deze gegevens doen, daarom dat wij dus deze privacyverklaring afgeven. Wel zo makkelijk!

  Onder welk land valt de OTR Game-server?
  De OTRGaming is gevestigd in Nederland. Daarom houden wij ons aan de Nederlandse wetgeving. Ook de hosting van de servers gebeuren in Nederland, verspreid over het land.

  Wat verzamelen we allemaal van jou?
  Off.The.Record.Gaming heeft van iedere speler de volgende gegevens:
  • Het IP adressen waar je op inlogt;
  • Welke accounts loggen nog meer in op dat IP adres;
  • Je email adres, mits je gebruik maakt van het forum;
  • Je Minecraft accounts;
  • Je Teamspeak accounts;
  • Je Forum accounts;
  • Je Forum avatar of foto's en afbeeldingen die je upload;
  • Datum en tijd wanneer je inlogt;
  • Op welke games je bent en wanneer;
  • Alle chatlogs;
  • Alle Forumposts en DM's;
  • Welke accounts aan elkaar gelinkt zijn (Forum, Steam, Twitch enz.);
  • Je ban/mute/warn/kick geschiedenis.
  Doe jij een donatie aan ons? Dan hebben we daarnaast nog de volgende gegevens van jou:
  • het IP adres waar vandaan je de donatie doet;
  • Tijd en datum van de aankoop;
  • Hoe je hebt betaald (betaalmethode);
  • In het geval van PayPal, met welk account er is betaald (naam en email);
  • In het geval van een bankoverschrijving, van welke rekening er is betaald en de naam van de eigenaar van de rekening.
  Start je bij ons een procedure voor het uitoefenen van jouw recht? Dan komt hier nog bij:
  • Jouw mobiele nummer;
  • Email adres;
  • Kopie ID met alle informatie die daar op staat.
  Let wel: Deze gegevens vernietigen wij direct na het afhandelen van de procedure!

  Wat valt er van deze gegevens onder persoonsgegevens?
  Dat is maar een klein deel, namelijk:
  • Naam;
  • IP adres;
  • Minecraft account;
  • Steam account;
  • Email adres;
  • Bank gegevens/Paypal account indien je doneert;
  • Een foto van jezelf die je upload naar het Forum.
  Wat betekent het verwerken van persoonsgegevens?
  Verwerking wil zeggen "elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens." De wet geeft als voorbeelden het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van persoonsgegevens.

  Waar heb jij nu recht op?
  1. Recht op inzage;
  2. Recht op rectificatie en aanvulling;
  3. Recht op vergetelheid;
  4. Recht op dataportabiliteit;
  5. Recht op beperking van de verwerking;
  6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering;
  7. Recht van bezwaar.
  Wat betekenen de nieuwe rechten nu eigenlijk?
  1. Recht op inzage

  Recht op inzage wil zeggen, dat jij mag zien welke persoonsgegevens wij allemaal van jou hebben. Denk hierbij aan IP adressen, accountnamen, je echte naam, adres etc.

  2. Recht op rectificatie en aanvulling
  Hierbij is het zo, dat blijkt dat gegevens die we van jou hebben, bijvoorbeeld jouw adres, niet klopt in ons systeem(wellicht door verhuizing), we deze voor je aanpassen naar de juiste gegevens en als het nodig is we deze aanvullen.

  3. Recht op vergetelheid
  Met dit recht is het zo, dat je bij ons kunt aanvragen dat wij alle persoonsgegevens die we van jou hebben wissen. Hier zitten wel mogelijk gevolgen aan, dat wordt verderop uitgelegd.

  4. Recht op dataportabiliteit
  Hiermee kun je van ons een export vragen van jouw persoonsgegevens of vragen dat wij dit aan een ander bedrijf overdragen.

  5. Recht op beperking van de verwerking
  Hiermee kun je aanvragen of wij minder van jouw persoonsgegevens verwerken dan we nu doen.

  6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering
  Het recht op een menselijke blik bij besluiten.

  7. Recht van bezwaar
  Met dit recht kun je bezwaar maken tegen de gegevensverwerking die wij doen.

  Waarom verwerken we deze persoonsgegevens?
  Deze gegevens zijn nodig voor een aantal zaken.

  De koppeling van jouw naam, adres, IP adres, email adres, bankgegevens en Minecraft account is nodig bij aankopen die je bij ons in de shop doet. We zijn voor de belasting verplicht te registreren wat we aan wie verkopen, daarnaast moeten we deze gegevens gebruiken om te zorgen dat jouw aankoop op de juiste naam komt te staan.

  IP adres in combinatie met Minecraft accounts hebben we nodig voor moderatie op de server. We moeten kunnen controleren of iemand alt accounts gebruikt en zo serverregels overtreed.

  Inlogtijden en hoe lang je op een game bent gebruiken wij voor capaciteitsmanagement. Dit is een moeilijk woord voor dat wij willen weten hoe druk het op welke tijd het in welke game is, zodat we kunnen zorgen dat de servers het aan kunnen.

  Foto's verwerken wij in principe niet. Je bent zelf verantwoordelijk voor welke afbeeldingen en foto's je upload naar onze systemen. Op verzoek kunnen we ze wel verwijderen, maar inhoudelijk doen we er niets mee.

  Wat is onze bewaartermijn?

  We zijn wettelijk verplicht om gegevens 10 jaar te bewaren omdat onze server valt onder het leveren van elektronische- en telecommunicatiediensten.

  Wat is de procedure om je recht uit te oefenen en wat zijn de gevolgen?

  Ook hierbij splitsen we het weer uit in de verschillende delen van de nieuwe wet. Voor alle delen geldt dat wij alleen verzoeken behandelen waarbij de aanvrager middels een kopie ID zijn of haar identiteit kan bevestigen. Gezien de gevoeligheid van de informatie is dit noodzakelijk. Na vaststelling van de identiteit, middels kopie ID, kan het zijn dat we om extra informatie vragen als er twijfel is over de echtheid. De kopie ID en de antwoorden op extra vragen zullen direct na afhandeling van het verzoek vernietigd worden. Stuur nooit ongevraagd jouw kopie ID op, doe dit alleen op ons verzoek! LET OP! Je kunt verzoeken alleen doen voor informatie die valt onder persoonsgegevens!

  1. Recht op inzage
  Met deze procedure kun je bij ons jouw persoonsgegevens opvragen. Nadat jouw identiteit is vastgesteld krijg je van ons een zip met alle data waar je om vraagt, welke is versleuteld met een wachtwoord. Het wachtwoord krijg je van ons per sms op je mobiele nummer. Na het versturen verwijderen wij dit zipje aan onze kant. Na ontvangst ben je zelf verantwoordelijk voor de gegevens die je hebt ontvangen. Je kunt dus niet een lijst met wat je allemaal aangekocht hebt opvragen of je ban geschiedenis.

  2. Recht op rectificatie en aanvulling
  Klopt bijvoorbeeld jouw (email) adres niet meer in ons systeem? Start dan deze procedure en wij zullen het waar nodig aanpassen.

  3. Recht op vergetelheid
  Je kunt bij ons aanvragen dat wij al jouw persoonsgegevens wissen. Deze aanvraag heeft ook directe gevolgen voor bijvoorbeeld jouw minecraftlevel. Deze zullen we dan moeten resetten, net als statistieken, voortgang, eigendom van plots etc. Het is hiermee niet mogelijk om onder een (permanente) ban uit te komen! Je kunt bijvoorbeeld wel heel specifiek vragen of wij al jouw Forum posts verwijderen of je Forum account.

  4. Recht op dataportabiliteit
  Deze procedure verloopt hetzelfde als met het recht op inzage. Mocht je willen dat wij jouw gegevens overdragen aan een andere partij, dien je dit duidelijk bij de aanvraag aan te geven.

  5. Recht op beperking van de verwerking
  Als je deze aanvraag doet, en je hebt bijvoorbeeld shop aankopen, heeft dat bijvoorbeeld als gevolg dat dingen die je hebt opgebouwd zoals lobby level, verwijderd moeten worden. Het is voor ons technisch niet mogelijk om niet te registeren vanaf welk IP adres je met welk account inlogt. We moeten namelijk wel de verbinding tussen onze server en jouw game kunnen maken en daarbij is dit nodig.

  6. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering
  Wij gebruiken geen systemen voor geautomatiseerde besluitvorming. Automatische bans door de server zijn geen persoonsgegevens, hiervoor kun je gewoon een ban appeal aanmaken op dit Forum.

  7. Recht van bezwaar
  Wil je niet dat wij bijvoorbeeld IP adressen van jou verwerken? Dan is dat technisch niet mogelijk, omdat je anders niet op de server kunt komen. Als je deze procedure start kan dit als gevolg hebben dat wij al het verkeer van jouw IP adres moeten blokkeren. Mocht je dit recht willen uitoefenen zullen wij daar uiteraard aan meewerken, maar dat kan dus betekenen dat je geen gebruik meer kunt maken van onze diensten.

  Voor het starten van een procedure dien je contact op te nemen via het email adres privacy@otrgaming.com. Voor andere vragen kun je hier niet terecht en word niet op geantwoord.
   

Share This Page